November 2014

Skrevet: 27.11.2014

Tilbakeblikk: Husk hvor du startet

En av de letteste tingene å gjøre som idrettsutøver, er å sammenligne deg selv med andre. "Han/hun er like gammel som meg, men på et mye høyere nivå" eller noe i den duren er ganske normalt å tenke av og til. Hvorfor kan ikke jeg være like god som han/henne? Vil jeg noen gang bli like god?

De spørsmålene kan være vanskelig å besvare. Hvem vet hva framtiden vil bringe for deg? Ingen. Men en ting er sikkert, det å sammenligne dine feil med andres suksess vil ikke hjelpe noen, og i alle fall ikke deg selv.

En av de viktigste tingene å huske på er å kun sammenligne deg med deg selv. Du er den eneste personen du skal være bedre enn. Ikke vennene dine, lagkameratene eller uvennene dine. Målet bør være å alltid være bedre enn deg selv. Bedre en du var igår, eller forrige måned.

(Dette betyr selvsagt ikke at man ikke skal ha forbilder å se opp til, det er en veldig viktig del å ha noe å strekke seg mot, noen man ønsker å oppnå det samme som. Det som blir feil, er å sammenligne deg selv på en negativ måte med noen som er på et mye høyere nivå en deg.)

Og husk hvor du kom fra, hvor du begynte.

Det gjør i alle fall jeg, og mens jeg så gjennom mine egne gamle filmer fant jeg denne som ble laget i 2012. Den viser min "riding journey" fra jeg startet i 2007 til 2012. Heldigvis har jeg blitt mye bedre siden 2012 også, men som et vanlig menneske tenker og ønsker jeg ofte at jeg gjerne skulle ha oppnåd mer til nå en det jeg har.

Men det er ikke noe mer å gjøre enn å tenke framover. Det beste er yet to come. Selv om du ikke har fått utnyttet ditt potensiale og hatt muligheten til å stå fram, betyr det ikke at det aldri kommer til å skje.